Over ons

Over ons

Wij organiseren graag een wijnproeverij!

Samen met andere wijnliefhebbers organiseren wij voor iedereen een wijnproeverij op maat, want  er is niets leukers dan met andere wijnliefhebbers over wijn te praten, om samen een wijn te ontdekken en te ontleden. Iedereen ruikt andere dingen, proeft andere dingen en dat maakt het juist zo leuk! Wijn is veelzijdig en altijd weer anders. Het ene wijnjaar is het andere niet en de ene wijnboer werkt anders dan zijn buurman. Het mooie aan wijn is ook dat je nooit uitgeproefd raakt!

We geven wijnproeverijen op alle niveaus. Of u nu voor het eerst uw neus in een glas steekt, of al een echte liefhebber bent: dat u er wat van leert vinden wij belangrijk. Met een beetje meer kennis wordt het makkelijker om de wijnflessen te herkennen die u echt lekker vindt. De wijnkaart in een restaurant wordt “leesbaar” en het wijnschap van de supermarkt wordt een ware traktatie! Kortom: tijd voor een wijnproeverij stuur ons een email!

Graag stellen wij ons voor:

Robert Schuurman

Robert Schuurman is wijnadviseur en sabreur en tevens eigenaar van Taste & Tintle en KleinFlesjeChampagne.nl

“Sinds 2006 houd ik mij gepassioneerd bezig met champagne en wijnproeverijen. Kleine groepen, grote groepen, particulieren of bedrijven, voor elke groep stel ik graag de wijnproeverij samen die bij hen past. Voor elk niveau proever is er wel een leuke, leerzame en ontspannen proeverij te bedenken. Ik heb een voorkeur voor een wijnproeverij bij de mensen “in-house” hier zijn de deelnemers op hun gemak en “thuis”.

Mijn wijnkennis is breed (WSET3) maar de Champagne en mousserende wijn proeverijen liggen mij na aan het hart. Graag nodig ik u ook uit voor een workshop Sabreren”.

Diploma’s: SDEN3 wijndiploma en Chevalier-Sabreur van de Confrérie du Sabre d’Or. Opleiding: WSET (level3).

Jennifer Jernberg

jenproeftwijn profielfoto wijnproeverijJennifer Jernberg is registervinoloog (SDEN4) en eigenaar van Jen Proeft Wijn

“Wijn is mijn grote passie en ook vind ik het leuk om mijn kennis te delen met mensen en aan hen wijnen te laten proeven. Ik zoek een aantal heerlijke wijnen uit en laat deze vervolgens proeven op een locatie die jij zelf hebt uitgekozen of ik heb voorgesteld. Wat ik belangrijk vind is dat jij met je gezelschap proeft wat je wil. Dus ik maak een wijnproeverij op maat geheel naar jouw wensen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe ontdekkingen dus het is heel goed mogelijk dat je tijdens een wijnproeverij een wijn krijgt uit een onbekend land of op een bijzondere manier gemaakt.”

Erica Bouwman


Erica Bouwman is registervinoloog (SDEN4) en eigenaar van InVoorWijn.

“Mijn passie voor wijn is ontstaan in 2002 toen we een jaar in West Australië woonden. Toen we terugkwamen ben ik de wijnwereld gaan ontdekken. Ik ging naar wijnclubs, proefgroepen, wijnevenementen en ben wijnstudies gaan volgen. Nu ben ik Vinoloog RV (van de Wijnacademie) en fulltime werkend in de wijn. Met mijn eigen bedrijf organiseer ik ook proeverijen. Na een jaar in Australië en acht maanden in Nieuw-Zeeland te hebben gewoond en gereisd te hebben in Zuid-Afrika kan ik mijzelf specialist noemen van wijnen uit Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Ik kan jullie zéker een aantal spannende wijnen aanraden uit deze continenten”.

logo wijnacademie-wijnproeverij Amsterdam-wijnproeverijen

Dutch NL English EN