Blog

Blog

Op deze pagina vindt je artikelen geschreven door de vinologen (wijnkenners) van Wijnproeverij Amsterdam. Iedere  wijnliefhebber heeft zijn eigen voorkeur kwa wijn, wijnstreek en wijnsoort. In onderstaande wijnblogs vertellen de wijnkenners over hun passie en delen zij hun kennis met jou.

Australië, een continent met een enorme diversiteit!

Mensen vragen mij weleens: “Heb jij voor mij een Australische Shiraz?” Nee dat heb ik niet! Australië is een continent véél verschillende wijngebieden, stijlen, microklimaten en wijnmakers. Zullen we het eens indelen? Hier komt-ie…

. Lees verder…

Biologische wijn: wie of wat wordt er beter van?

“Goede wijn wordt in de wijngaard gemaakt”, is een steeds vaker gehoorde uitspraak. Hier vinden in ieder geval belangrijke keuzes plaats. Lees verder…

Is Nederland een wijnland?

We reizen heel wat af met onze blogs. Deze keer blijven we in Nederland. Op zondag 1 juli was het zover en werd op de wijngaard No Chateau in Amsterdam Noord de eerste wijnoogst gepresenteerd.
Lees verder…

Wijn uit het geboortejaar van je kind?

Tips om de juiste wijn te kopen. Naar wijnen die je 18 jaar kunt bewaren moet je even zoeken.
Lees verder…

Wijnen uit Zuid Afrika: ik ben om!

Sinds jaar en dag vond ik wijnen uit Zuid Afrika niet lekker, jakkes die Pinotage die ruikt en proeft naar sigaretten en teer, die Chenin Blanc (of Droë Steen zoals ie in Zuid Afrika wordt genoemd) die smaakt of er een takkenbos is mee geperst.
Lees verder…

Weet jij wat Super Tuscans zijn?

Ik niet. Er rinkelt nog wel een belletje. Iets met wijnen uit Toscane die super goed zijn maar geen officieel predikaat hebben.
Ik ga straks op wijnreis naar Toscane. Dan moet ik het precies weten vind ik. Ik ga op onderzoek uit.
Lees verder…

Waarom drinken we zo graag Franse wijnen?

Als wijnliefhebber kunnen we niet om Franse wijnen heen. Frankrijk is de bakermat van de moderne wijn en heeft een lange geschiedenis van wijnbouw en wijn drinken. De Franse zijn samen met de Luxemburgers de grootste wijndrinkers van de Europa.

Lees meer…

Nieuwe Wereld wijnen?

De vooroordelen over de Nieuwe Wereld zijn de wereld nog niet uit. Ik heb me nu al meer dan 10 jaar verdiept in de Nieuwe Wereld, en dan met name in Australië en Nieuw Zeeland, en kom tot héle andere conclusies.

Lees verder

Wijn en Spijs

Goede wijn met lekker eten zijn ingrediënten voor een heerlijke avond! Hoe combineer je wijn en spijs, waar moet je op letten en hoe maak je zelf smaakvolle combinaties? Zorg dat u trek heeft, want we gaan smullen!

Wijn weetjes

Tijdens deze wijnproeverij gaan we misverstanden over wijn te lijf. Gewapend met een glas vol lekkers gaan we de strijd aan tegen onwaarheden. No-nonsense proeverij met lekkere wijn.

Varen & Wijnproeverij

Er is niets lekkerder dan wijnproeven en ondertussen met een bootje op de Amstel dobberen. Wij nodigen u graag uit voor een wijnreis op de Amsterdamse grachten.

Mousserende wijnen

Bubbels, bubbels en nog eens bubbels. We proeven verschillende mousserende wijnen uit diverse streken en landen. Van Lambrusco tot en met Champagne.

Inleiding in de wijnwereld

Vindt u wijn maar moeilijk? Wilt u er graag iets meer over weten? Tijdens deze wijnproeverij behandelen we a.d.h.v. de bekendste druiven / wijngebieden de winebasics. Een wijnproeverij vol met tips en tools voor de beginnende wijnliefhebber.

Meer informatie – vraag een offerte aan

Hoe werkt een wijnproeverij?

Dutch NL English EN