Meteen naar de inhoud
Wijnproeverij Amsterdam » Blog » Australië, een continent met een enorme diversiteit!

Australië, een continent met een enorme diversiteit!

Mensen vragen mij weleens: “Heb jij voor mij een Australische Shiraz?” Nee dat heb ik niet! Australië is een continent véél verschillende wijngebieden, stijlen, microklimaten en wijnmakers. Zullen we het eens indelen? Hier komt-ie…

We beginnen in het Westen van Australië, West-Australia. In de Zuidwest punt liggen zo’n negen wijngebieden. De meest westelijke en omgeven door de zee aan de Noord-, West- en Zuidkant heet Margaret River. Hier komt circa 98% hoge kwaliteitswijn vandaan. De druiven die hier met name worden verbouwd zijn Chardonnay, Semillon, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pedit Verdot, Malbec, Cabernet Franc en Shiraz. Op Chardonnay en Shiraz na zijn dit allemaal Bordeaux druiven. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat Margaret River ook wel de Bordeaux van Australië wordt genoemd.

Dan nog verder naar het oosten komen we in Victoria. Deze regio heeft de meest gevarieerde wijngebieden. De versterkte wijnen van Rutherglen op de grens van Victoria en New South Wales tot geheel naar de Zuidkust de gebieden, Mornington Peninsula en Yarra Valley. Deze twee laatste gebieden zou je de Bourgogne van Australië kunnen noemen vanwege de voornamelijk geplante Chardonnay- en Pinot Noir stokken.

Zin in een gevarieerde proeverij met wijnen uit Australië?

Neem contact met ons op via onze partner site : www.tasteandtintle.nl via contact

Onze Australië kenner Erica Bouwman, Register Vinoloog, gespecialiseerd in wijnen uit Australië en Nieuw Zeeland.