Meteen naar de inhoud
Wijnproeverij Amsterdam » Blog » Hoe werkt een wijnproeverij

Hoe werkt een wijnproeverij

  • door

Wij komen graag bij je thuis om jouw wijnproeverij te verzorgen. Maar hoe werkt een wijnproeverij. Heb je een eigen locatie of wil je een proeverij op een van onze locaties, waar het ook is: wij zorgen voor alles. Wij vinden het belangrijk dat jullie een gezellige proeverij hebben. Onze vinologen kunnen je alles vertellen over wijn en delen graag hun passie voor wijn met jullie.

Wat nemen wij mee

Wij selecteren een aantal kwaliteitswijnen die passen bij het gekozen proefthema. Het aantal wijnen wat wij proeven hangt af van het thema en het budget, minimaal 6 verschillende wijnen. Zo krijg je een goed beeld van bijvoorbeeld het wijnland.
Naast lekkere wijn zorgen wij voor al het glaswerk: waterglazen, wijnglazen en karaffen. Ook zorgen wij voor spuugemmers en proefformulieren. Optioneel wordt er gezorgd voor bijpassende hapjes, zoals kaas. Brood nemen wij standaard mee.

Hoe lang duurt het?

Hoe lang een wijnproeverij duurt hangt af van het aantal wijnen wat wij proeven en het thema. Tussen de anderhalf uur en twee uur zijn we zeker bezig, maar het kan uitlopen. Als er hapjes bij zijn of een diner dan duur het langer. De tijdsduur kunnen we altijd aan je wensen.
Na afloop nemen wij alles weer mee en ruimen wij netjes op. De restjes wijn zijn voor jullie voor een gezellig nazit. Wij nemen altijd reserve wijn mee mocht een wijn niet goed blijken te zijn. Deze flessen zijn na afloop te koop als service, het is zeker geen verplichting.

Interesse gekregen in een wijnproeverij? Kijk dan ter inspiratie naar enkele voorbeelden van onze wijnproeverijen of neem contact op voor meer informatie.