Over ons

Wij organiseren graag al je wijnproeverijen!

Samen met andere wijnliefhebbers organiseren wij voor iedereen een wijnproeverij op maat, want er is niets leukers dan met andere wijnliefhebbers over wijn te praten, om samen een wijn te ontdekken en te ontleden. Iedereen ruikt andere dingen, proeft andere dingen en dat maakt het juist zo leuk! Wijn is veelzijdig en altijd weer anders. Het ene wijnjaar is het andere niet en de ene wijnboer werkt anders dan zijn buurman. Het mooie aan wijn is ook dat je nooit uit geproefd raakt!

We geven wijnproeverijen op alle niveaus. Of u nu voor het eerst uw neus in een glas steekt, of al een echte liefhebber bent: dat u er wat van leert vinden wij belangrijk. Met een beetje meer kennis wordt het makkelijker om de wijnflessen te herkennen die u echt lekker vindt. De wijnkaart in een restaurant wordt “leesbaar” en het wijnschap van de supermarkt wordt een ware traktatie! Kortom: tijd voor een wijnproeverij stuur ons een e-mail !

Graag stellen wij ons voor:

Robert Schuurman

Robert Schuurman is wijnadviseur en sabreur en tevens eigenaar van Taste & Tintle en KleinFlesjeChampagne.nl

“Sinds 2006 houd ik mij gepassioneerd bezig met champagne en wijnproeverijen. Kleine groepen, grote groepen, particulieren of bedrijven, voor elke groep stel ik graag de wijnproeverij samen die bij hen past. Voor elk niveau proever is er wel een leuke, leerzame en ontspannen proeverij te bedenken. Ik heb een voorkeur voor een wijnproeverij bij de mensen “in-house” hier zijn de deelnemers op hun gemak en “thuis”.

Mijn wijnkennis is breed (WSET3) maar de Champagne en mousserende wijn proeverijen liggen mij na aan het hart. Graag nodig ik u ook uit voor een workshop Sabreren”.

Diploma’s: SDEN3 wijndiploma en Chevalier-Sabreur van de Confrérie du Sabre d’Or. Opleiding: WSET (level3).

Jennifer Jernberg

jenproeftwijn profielfoto wijnproeverijJennifer Jernberg is registervinoloog (SDEN4) en eigenaar van Jen Proeft Wijn

“Wijn is mijn grote passie en ook vind ik het leuk om mijn kennis te delen met mensen en aan hen wijnen te laten proeven. Ik zoek een aantal heerlijke wijnen uit en laat deze vervolgens proeven op een locatie die jij zelf hebt uitgekozen of ik heb voorgesteld. Wat ik belangrijk vind is dat jij met je gezelschap proeft wat je wil. Dus ik maak een wijnproeverij op maat geheel naar jouw wensen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe ontdekkingen dus het is heel goed mogelijk dat je tijdens een wijnproeverij een wijn krijgt uit een onbekend land of op een bijzondere manier gemaakt.”

Erica Bouwman

Erica Bouwman is registervinoloog (SDEN4) en eigenaar van InVoorWijn.

“Mijn passie voor wijn is ontstaan in 2002 toen we met de familie een jaar in West Australië woonden. Toen we terugkwamen ben ik de wijnwereld gaan ontdekken en om die reden hebben we ook nog een klein jaar in Nieuw Zeeland gewoond en gewerkt. Ik ben dan ook gespecialiseerd in wijnen uit Australië en Nieuw Zeeland. In een proeverij vertel ik graag over deze landen, de wijngebieden, de druiven en de bijzondere Boutique Wineries. Ik beloof je dat op zo’n proeverij spannende en super lekkere wijnen proeft! Uiteraard doen we alles in overleg: jij kiest de locatie, de duur van de proeverij en de wijnen. Tenslotte: als het niet over Oceanië mag gaan…ook daarin denk ik met je mee!”.

El van Raaij

profielfotoElvanRaaijEl van Raaij is registervinoloog  (SDEN 4) en eigenaar van Alles met Wijn

“Een heerlijk glas wijn, glooiende heuvels met wijngaarden, enthousiaste wijnboeren: ze kwamen steeds terug in mijn leven. Tien jaar geleden opnieuw en toen met enthousiasme voluit met wijn aan de slag gegaan. Er valt van alles te ontdekken in de inspirerende wereld van de wijn: druivenrassen, de wijngaard, verschillende landen en culturen, bodem , de rol van het water en de wind en de keuzes van de wijnboer(in) en de bereiding van wijn. Ik ben actief betrokken bij de stadswijngaard No Chateau. Van harte welkom daar. Met veel plezier geef ik wijnproeverijen en wijnworkshops zoals ‘Proeven met al je zintuigen’, bedoeld voor wijnliefhebbers die meer willen weten over wijn: het onderscheiden van verschillende type wijnen en het kunnen herkennen van kleur, geur en smaak. ‘Wat vind ik lekker of juist niet en waarom eigenlijk?  En welke hapjes smaken daar goed bij ?’ Leren over wijn is leuk, uitdagend en inspirerend.”

logo wijnacademie-wijnproeverij Amsterdam-wijnproeverijen

Dutch NL English EN