Meteen naar de inhoud
Wijnproeverij Amsterdam » Wijn informatie

Wijn informatie

Als wijnliefhebber kun je op veel website goede en leuke informatie vinden over wijn. Website met wijnblogs, wijninformatie en wijncursussen zijn erg handig om meer te leren over de wijnwereld. Op deze pagina een overzicht van een aantal handige wijnsites met veel informatie over wijn.

Wijn.nl

Wijn.nl is een betrouwbare website met heel veel informatie. Deze website wordt beheerd door de Stichting Wijnonderwijs Nederland (SWON) en is bedoeld voor consumenten en professionals . Een goede plek om een wijnproeverij, wijncursus en de laatste nieuwsberichten uit de wijnwereld te vinden.

Wijnbloggers.nl

Wijnbloggers.nl is een community van wijnliefhebbers met een passie voor wijn. Een website vol met interessante en leuke wijnblogs over verschillende wijnonderwerpen.

JENPROEFTWIJN.NL

Jen is vinoloog en kreeg heel veel vragen van vrienden over wijn. Door middel van haar wijnblog wil ze lezers helpen de wijnkaart te ontrafelen. Op Jen Proeft Wijn vind je toegankelijke informatie over wijn.  Naast informatie over wijn vind je ook lekkere en bovendien makkelijke recepten met een bijpassend wijnadvies om zo zelf wijn en spijs te leren combineren. 

 

 Wijngekken.nl

De naam zegt het al, deze wijngekken zijn liefhebbers van wijn! Met meer dan 20 jaar ervaring (keer 3 = 60 jaar ervaring!) schrijven Martin, Chris en Ed veel over wijn en maken ze eerlijke proefnotities. Onafhankelijk, maar wel een beetje (wijn)gek 😉

 Het Wijninstituut

Meer weten over wijn is meer genieten! Het Wijninstituut geeft landelijke erkende cursussen en boeiende wijn en wijn-spijs workshops door heel Nederland. Je krijgt les van gediplomeerde wijndocenten met kennis en passie. Kijk voor informatie op www.wijninstituut.nl.

Wijnproeverij?

Naast het lezen en leren van “droge stof” is er niets leukers dan leren over wijn met geopende flessen. Kijk bij wijnproeverijen voor de mogelijkheden.